Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

~ Κι έφαγαν αυτοί καλύτερα ..... - Υποσιτισμός : Οσα πρέπει να ξέρετε! ~

Γειά σας παιδιά!
Σήμερα θα μιλήσουμε για ενα διφορετικό θέμα , το οποίο δεν αφορά κάποιο απο τα σχολικά μας μαθήματα αλλά είναι εξίσου σημαντικό και πρέπει να μάθετε για αυτό!

Σήμερα λοιπόν θα μάθουμε για τον υποσιτισμό : τί είναι , ποιές είναι οι αιτίες του  και ποια συμπτώματα εχει.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ:


ΟΡΙΣΜΟΣ:
Ο υποσιτισμός είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν υπάρχει μια ανεπάρκεια ορισμένων ζωτικών θρεπτικών συστατικών στη διατροφή ενός ατόμου . Η ανεπάρκεια αποτυγχάνει να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του σώματος που οδηγεί σε επιδράσεις στην ανάπτυξη , τη σωματική υγεία , τη διάθεση , τη συμπεριφορά και άλλες λειτουργίες του σώματος. Ο υποσιτισμός πλήττει συνήθως τα παιδιά και τους ηλικιωμένους . Ο υποσιτισμός μαστίζει έντονα περιοχές της Αφρικής και της Νότιας Ασίας.

ΑΙΤΙΕΣ:
 Ο υποσιτισμός είναι αποτέλεσμα της φτώχειας ή της σιτοδείας που υπάρχει στις περιόδους πολέμου, ξηρασίας κλπ. Σε πολλές περιπτώσεις, το φαινόμενο του υποσιτισμού είναι πιθανό να εμφανίζεται και σε χώρες αναπτυγμένες, όπου υπάρχει διαθεσιμότητα τροφής. Αυτό συμβαίνει είτε λόγω κακών διατροφικών συνηθειών, είτε λόγω διαιτητικών προγραμμάτων που προκαλούν εξάντληση.

  • Μεταξύ των παιδιών η έλλειψη γνώσης της επαρκούς διατροφής των γονέων αποτελεί την κύρια αιτία υποσιτισμού σε όλο τον κόσμο.
  • Πρόωρα βρέφη είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο υποσιτισμού, όπως είναι τα βρέφη κατά τη στιγμή του απογαλακτισμού.
    • Παραμελημένα παιδια, ορφανά και όσοι ζουν σε οίκους κοινωνικής πρόνοιας είναι σε κίνδυνο υποσιτισμού.
    ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ:
     Το πιο κοινό σύμπτωμα είναι μια αξιοσημείωτη απώλεια βάρους. Για παράδειγμα, όσοι έχουν χάσει περισσότερο από το 10% του σωματικού τους βάρους κατά τη διάρκεια των τριών μηνών και δεν κάνουν δίαιτα θα μπορούσε να υποσιτίζονται.

    Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

        
    Αδυναμία των μυών και κόπωση. Οι μύες του σώματος φαίνεται να χάνονται και μπορεί να μην υπάρχει επαρκής δύναμη για να φέρουν σε πέρας καθημερινές δραστηριότητες.

        
    Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για κούραση όλη την ημέρα και  έλλειψη ενέργειας. Αυτό μπορεί επίσης να οφείλεται στην αναιμία που προκαλείται από υποσιτισμό.

        
    Αυξημένη ευαισθησία σε λοιμώξεις.

        
    Η καθυστερημένη και παρατεταμένη θεραπεία ακόμη και οι μικρές πληγές και κοψίματα.

        
    Ευερεθιστότητα και ζάλη

        
    Δέρμα και τα μαλλιά γίνονται ξηρά. το Δέρμα μπορεί να φαίνεται στεγνό, και προβληματικό και τα μαλλιά μπορεί να γινουν ξηρά, και θαμπά. Τα Νύχια μπορεί να γινουν εύθραυστα και να σπάνε εύκολα.


    ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ , ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΑ , ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ , ΣΤΗΝ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΦΤΩΧΕΣ ΧΩΡΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΝΤΟΝΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ 3 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΑΥΤΟΥ.

    ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ONLINE ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ-ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΕΓΕΤΑΙ "ΚΙ ΕΦΑΓΑΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ , ΜΙΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΙΤΙΣΜΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ! ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ!!!
    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ!
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΑΛΛΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ.
    ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ , ΘΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΥΧΟΝ ΕΧΕΤΕ.
    ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ! ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ :

    Δώσε στον άνθρωπο ένα ψάρι και θα τον χορτάσεις μια φορά. Μάθε τον να πιάνει ψάρια και θα είναι χορτασμένος σε όλη του τη ζωή.
    Μαϊμωνίδης, 1135-1204, Εβραίος φιλόσοφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου